ΜΟΣΧΟΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

FOA Certified Specialist

Senior Fiber Optic Technician, Certified Fiber Optic Specialist,
FTTH, Aerial field technician .

Ο κ. Μοσχονάς Γιώργος γεννημένος στην Αθήνα το 1981, είναι ένας πεπειραμένος μηχανικός, με έμφαση στην ποιοτική και λεπτομερή ανάλυση και υλοποίηση κάθε έργου. Η ενασχόληση του με εξοπλισμούς διαφόρων εταιριών και συστημάτων του έχει δώσει την ικανότητα να λύνει σύνθετα προβλήματα ανεξάρτητου τύπου σχετικά με την οπτική τεχνολογία.

Εκπαίδευση

Ο κ. Μοσχονάς έλαβε πτυχίου Ηλεκτρονικού το 2001, IEK ΟΑΕΔ, Ελλάδα.

Είναι εκπαιδευτής Οπτικών ινών στο εκπαιδευτικό κέντρο SCHOOL OF TELECOMS (εγκεκριμένο FOA training school). Πέρα από την εκπαίδευση επιβλέπει και το πρακτικό κομμάτι, ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι τεχνικοί θα γνωρίζουν τα τεχνολογικά στάνταρντ και τις οδηγίες ασφαλείας.

Αντικείμενο εργασίας

Από το 2003 εμπλέκεται σε διάφορες υλοποιήσεις έργων, που αφορούν εγκαταστάσεις οπτικών ινών. Από το 2003 μέχρι το 2012 εργάστηκε σαν τεχνικός οπτικών ινών για τη Lamda Technology Ltd. Συμμετείχε σε εγκαταστάσεις για OTE Satellite center, Olympics Press Accommodation, Πανεπιστήμιο Δημόκριτος (πλέγμα ασφάλειας γύρω απο τον πυρηνικό αντιδραστήρα), Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, Tellas (ISP), On Telecoms (ISP), Stock Market of Greece, Ericsson (installations around the country), OTE (new Headquarters Data Center), Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Fiber Optic ring network of the campus). ΕΛΠΕ (νέο Διυλιστήριο Ελευσίνας).

Από το 2012 μέχρι και σήμερα εργάζεται για την Combotech ως τεχνικός οπτικών ινών, πεδίου & εναερίτης .Έχει επιβλέψει πάνω από 200 διασυνδέσεις στο μητροπολιτικό Δίκτυο της Forthnet.

Πιστοποιήσεις

Είναι πιστοποιημένος σε πολλά συστήματα

  • Εμφύσηση οπτικών ινών Micronet & Ribbonet (Ericsson)
  • Breeze & Tornado (CBS)
  • Unibas and Omnibas System (MW Links) της Intracom και σε Lanmark Copper
  • FTTO Systems (Nexans)
  • Πιστοποιημένος ως Fiber Optic Specialist in FTTx (CFOS/H) από τον FOA και πιστοποιημένος εναερίτης τηλεπικοινωνιών

Έχει άριστη γνώση του Panduit’s Opticam. Επίσης έχει άριστη γνώση σε Fusion Splicing με Sumitomo, Fujikura και Fitel splicers, όπως και στη χρήση EXFO και AFL OTDRs.

  • Παρέχει τεχνική υποστήριξη σε πελατες Forthnet (Business k Professional)
  • Μεγάλη εμπειρία στην εμφύσηση ινών για Emtelle Duct και Corning’s Unicam Connector System.
  • Εγκαταστάτης Satellite Internet (Forthnet) and Satellite TV (Nova and Cosmote)
  • Επιπλέον γνώσεις: Microsoft Word, Excel, Visio, AutoCAD 2D