SCHOOL OF TELECOMS – Υπηρεσίες εκπαίδευσης μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων
Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας – Πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων & σεμιναρίων
Το παρόν αποτελεί το πλαίσιο λειτουργίας, την πολιτική υλοποίησης προγραμμάτων και σεμιναρίων επαγγελματικής εκπαίδευσης της SCHOOL OF TELECOMS O.E. και περιλαμβάνει τους όρους συμμετοχής σε αυτά. Η «SCHOOL OF TELECOMS O.E.» (εφεξής «SCHOOL OF TELECOMS» ή «S.O.T» ή «Εταιρεία») κατοικοεδρεύει στο Πειραιά Αττικής, οδός Αγιου Δημητρίου αριθμός 41 με Α.Φ.Μ 801103885 και Δ.Ο.Υ. Ε Πειραιά. Tηλέφωνο: 2111000170 . Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: info@sot.gr.

(Επιλέξτε κάθε ενότητα για να μελετήσετε το περιεχόμενό της, πατώντας στον τίτλο της.)

1. Δομή Εταιρείας
2. Εκπαιδευτικά Προγράμματα
3. Προστασία Δεδομένων
4. Αποποίηση ευθύνης

1. Οργάνωση και Διοίκηση
Το SCHOOL OF TELECOMS οργανώνεται, διοικείται και υλοποιεί το έργο του με την εξής δομή:
Διεύθυνση
Ο Διευθυντής και Νόμιμος Εκπρόσωπος της εταιρείας είναι υπεύθυνος και μεριμνά για την ορθή οργάνωση και λειτουργία της, εποπτεύει διοικητικά και επιστημονικά, το έργο του SCHOOL OF TELECOMS , τα στελέχη του (εκπαιδευτές, διοικητικό προσωπικό), αποφασίζει και πραγματοποιεί τις απαραίτητες συνεργασίες με επιστημονικούς φορείς, επαγγελματικές ενώσεις και άλλα νομικά ή φυσικά πρόσωπα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμβάλλοντας στην υλοποίηση του στρατηγικού σκοπού της εταιρείας.
Γραμματεία Εκπαίδευσης
Η Γραμματεία λειτουργεί ως εκτελεστική διοίκηση και εκπροσωπεί τη διεύθυνση όπου αυτό απαιτείται, εσωτερικά και εξωτερικά της εταιρείας. Επιβλέπει πρωτοβάθμια την επικοινωνία της εταιρείας, την υλοποίηση των προγραμμάτων και των σεμιναρίων. Μεριμνά για την έκδοση των παραστατικών και διατηρεί τα απαραίτητα αρχεία σύμφωνα με τον νόμο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Εκπαιδευτές – Instructors
Οι Εκπαιδευτές – Instructors, υλοποιούν τις διδασκαλίες στα προγράμματα και τα σεμινάρια, ευθυγραμμισμένοι με τις αρχές, τους κανόνες SCHOOL OF TELECOMS και τους εκπαιδευτικούς στόχους που ορίζονται από τη Διεύθυνση. Είναι υπεύθυνοι και συντονίζουν τις διδασκαλίες.

2. Εκπαιδευτικά Προγράμματα.

Το SCHOOL OF TELECOMS παρέχει ολοκληρωμένα προγράμματα απόκτησης εξειδικευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων στον τομέα των οπτικών ινών με ειδικά εργαστήρια επιμόρφωσης για έμπειρους επαγγελματίες.

Προγράμματα εκπαίδευσης:

Certified Fiber Optic Technician (CFOT): Πιστοποιημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης που διδάσκει τις βασικές αρχές και έννοιες της τεχνολογίας των οπτικών ινών βάση των προτύπων του Παγκοσμίου φορέα οπτικών ινών F.O.A. – Fiber Optic Association (24 ώρες). Απευθύνεται ενδεικτικά και όχι περιοριστικά και σε επαγγελματίες εγκαταστάτες ηλεκτρολόγους- ηλεκτρονικούς, Μηχανικούς τηλεπικοινωνιών, Δικτύων, ΙΤ Operations καθώς και σε Συμβούλους Πληροφορικής κ.α.
Certified Premises Cabling Technician (CPCT): Πιστοποιημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης που διδάσκει τον τρόπο σχεδίασης & υλοποίησης εγκαταστάσεων καλωδίωσης χαλκού, οπτικών ινών άλλα και ασύρματών επικοινωνιών εγκεκριμένο από τον Παγκοσμίου φορέα οπτικών ινών F.O.A. – Fiber Optic Association (24 ώρες). Απευθύνεται ενδεικτικά και όχι περιοριστικά και σε επαγγελματίες εγκαταστάτες ηλεκτρολόγους- ηλεκτρονικούς, Μηχανικούς τηλεπικοινωνιών, Δικτύων, ΙΤ Operations καθώς και διαχειριστές τοπικών δικτύων (LAN).
CFOS/H Certified Fiber Optic Specialist FTTx, Fiber To The Home/Premises/Curb/Node: Πιστοποιημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης ειδικών εφαρμογών που καλύπτει δίκτυα FTTx, σχεδιασμό και εγκατάσταση καλωδίων, η οποία περιλαμβάνει δίκτυα PON εγκεκριμένο από τον Παγκοσμίου φορέα οπτικών ινών F.O.A. – Fiber Optic Association (16 ώρες). Προορίζεται για όσους ενδιαφέρονται για την εφαρμογή δικτύων FTTH.

Αρχές, κανόνες, όροι συμμετοχής στα προγράμματα & σεμινάρια.
Συμφωνητικό εγγραφής
Κατά την εγγραφή τους στα προγράμματα και τα σεμινάρια, οι εκπαιδευόμενοι υπογράφουν το αντίστοιχο συμφωνητικό, στο οποίο περιγράφονται οι επιμέρους, εκπαιδευτικοί και οικονομικοί όροι συμμετοχής.
Επιλογή συμμετεχόντων
Στα προγράμματα και τα σεμινάρια συμμετέχουν ενήλικες που διαθέτουν τα τυπικά προσόντα, κατόπιν αξιολόγησης των εκπαιδευτικών τους αναγκών. Το SCHOOL OF TELECOMS διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την εγγραφή ενδιαφερομένου κατόπιν αξιολόγησης των προσόντων και των εκπαιδευτικών του αναγκών χωρίς καμία ευθύνη ή υποχρέωση.
Διδακτέα ύλη, όροι συμμετοχής και επιλογή εκπαιδευόμενων.
Η διδακτέα ύλη, το χρονοδιάγραμμα και οι εκπαιδευτές κάθε προγράμματος και σεμιναρίου ορίζονται σε ετήσια βάση. Το SCHOOL OF TELECOMS διατηρεί το δικαίωμα να αξιολογεί την εξέλιξη της μαθησιακής διαδικασίας κάθε προγράμματος ή σεμιναρίου σύμφωνα με τα πρότυπα της μη τυπικής εκπαίδευσης ενηλίκων και τα πρότυπα του φορέα πιστοποίησης προγραμμάτων F.O.A και να αλλάζει μέρος της διδακτέας ύλης και των επιμέρους διδασκαλιών, εφόσον το θεωρήσει αναγκαίο για την επίτευξη των εκπαιδευτικών στόχων χωρίς καμία ηθική ή οικονομική υποχρέωση προς τους εκπαιδευόμενους.
Μεθοδολογία εκπαίδευσης
Τα προγράμματα και τα σεμινάρια περιλαμβάνουν, διαλέξεις, καταιγισμό ιδεών, ανοιχτούς διαλόγους, προβολή διαφανειών, προβολή video, ασκήσεις ατομικού και ομαδικού αναστοχασμού, δημιουργία ομάδων μελέτης επίδειξη τεχνικών και πρακτική εξάσκηση εντός τάξης. Οι εκπαιδευόμενοι καλούνται να λειτουργούν υποστηρικτικά ο ένας προς τον άλλον, χωρίς να κρίνουν και να σχολιάζουν την επίδοση των άλλων.
Ενεργητική συμμετοχή & Αποτελεσματικότητα
Η εκπαίδευση αποσκοπεί στην απόκτηση πρακτικών δεξιοτήτων, στόχος που αποτελεί έναν από τους πιο απαιτητικούς στην εκπαίδευση ενηλίκων καθώς απαιτεί χρόνο και βέβαια, την ενεργητική συμμετοχή των εκπαιδευόμενων. Η αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης συσχετίζεται με τον βαθμό της ενεργητικής συμμετοχής των ενηλίκων στη μαθησιακή διαδικασία και της ατομικής τους πρωτοβουλίας να ανταποκριθούν στο πλαίσιο.
Ηθική και Δεοντολογία
Οι εκπαιδευόμενοι οφείλουν να σέβονται όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας, να ευθυγραμμίζονται με τις οδηγίες των εκπαιδευτών, να αποδέχονται και να διαχειρίζονται με σεβασμό και διακριτικότητα τον τρόπο που κάθε ενήλικας μαθαίνει, τις διαφορετικές προσωπικότητες, ζητήματα φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, θρησκευτικής πίστης και πολιτικών αντιλήψεων. Συμπεριφορές και στάσεις που προκαλούν, προσβάλουν ή εκφράζουν ρατσιστικές απόψεις, δεν γίνονται αποδεκτές. Η Διεύθυνση του SCHOOL OF TELECOMS διατηρεί το δικαίωμα, σε περιπτώσεις που η ίδια κρίνει ότι καταπατήθηκαν οι κανόνες ηθικής και δεοντολογίας, να διακόψει μονομερώς την συνεργασία με οποιοδήποτε συμμετέχοντα χωρίς να επιστρέψει τα καταβεβλημένα δίδακτρα και χωρίς άλλη ηθική ή οικονομική υποχρέωση.

Ώρα προσέλευσης – απουσίες
Για κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα και σεμινάριο, ανακοινώνονται οι ημερομηνίες, ώρες διεξαγωγής, καθώς και οι ώρες των διαλλειμάτων. Ως απουσία προσμετράται η προσέλευση πέραν των 30 λεπτών από την ώρα έναρξης.

Χρήση κινητών τηλεφώνων εντός της αίθουσας διδασκαλίας
Κατά τις ώρες της διδασκαλίας δεν επιτρέπεται η χρήση κινητών τηλεφώνων, παρά μόνον κατά τη διάρκεια των διαλλειμάτων. Οι τηλεφωνικές συσκευές παραμένουν σε σίγαση, αποθηκευμένες, για να μην εμποδίζουν την μαθησιακή διαδικασία.
Τρόφιμα και ποτά εντός της αίθουσας διδασκαλίας
Κατά τις ώρες διδασκαλίας, δεν επιτρέπεται η χρήση τροφίμων και ποτών. Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν ωστόσο να σερβιριστούν νερό και καφέ, καθώς τους παρέχεται κατά την ώρα της διδασκαλίας.
Προαπαιτούμενα ολοκλήρωσης
Για την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμμάτων και σεμιναρίων, το SCHOOL OF TELECOMS ορίζει συγκεκριμένα προαπαιτούμενα, τα οποία μπορούν να περιλαμβάνουν: την ενεργή συμμετοχή του εκπαιδευόμενου, πρακτική αξιολόγηση επίδοσης, γραπτά τεστ, γραπτές εργασίες, τελική εξέταση, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα του F.O.A. Τα προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται στο συμφωνητικό εγγραφής.
Ανεπιτυχής φοίτηση
Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος δεν ανταποκριθεί στα προαπαιτούμενα που ορίζονται για κάθε πρόγραμμα είτε ανταποκριθεί μη επαρκώς σύμφωνα με τη τεκμηριωμένη γνώμη των εκπαιδευτών, δεν μπορεί να ολοκληρώσει το πρόγραμμα και δεν λαμβάνει το αντίστοιχο πιστοποιητικό. O φορέας πιστοποίησης δίνει την δυνατότητα στον εκπαιδευόμενο να επαναλάβει τις εξετάσεις όχι όμως σε μικρότερο διάστημα του ενός μήνα από την ανεπιτυχή εκπαίδευση του. Ωστόσο, δεν μπορεί να επαναληφθεί επανεξέταση πέραν της μίας φοράς. Σε περίπτωση ανεπιτυχούς ολοκλήρωσης, δεν επιστρέφονται τα δίδακτρα που έχουν καταβληθεί. Σε περίπτωση ανάρμοστης και προκλητικής συμπεριφοράς κατά την κρίση της διοίκησης του SCHOOL OF TELECOMS, η φοίτηση κηρύσσεται ανεπιτυχής μονομερώς χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση προς τον εκπαιδευόμενο. Ειδική μέριμνα προβλέπεται σε περιπτώσεις απώλειας αγαπημένων προσώπων, απώλειας εργασίας ή εγκυμοσύνης σε συνεννόηση με την διοίκηση.

Πολιτική ακυρώσεων
Σε περίπτωση απροειδοποίητης διακοπής των προγραμμάτων εκπαίδευσης ή των σεμιναρίων με υπαιτιότητα του SCHOOL OF TELECOMS, επιστρέφονται στους συμμετέχοντες τα χρήματα που έχουν καταβληθεί. Σε περίπτωση διακοπής με απόφαση ή υπαιτιότητα του εκπαιδευόμενου, δεν επιστρέφονται τα καταβεβλημένα ποσά. Η εγγραφή των εκπαιδευόμενων επιβεβαιώνεται μόνον με την καταβολή των διδάκτρων σύμφωνα με την οικονομική πολιτική του SCHOOL OF TELECOMS, όπως αυτή ανακοινώνεται για κάθε πρόγραμμα και σεμινάριο ξεχωριστά. Σε περίπτωση ακύρωσης εγγραφής 30 ημέρες πριν την έναρξη του προγράμματος ή του σεμιναρίου επιστρέφεται το 100% του καταβεβλημένου ποσού, 15 ημέρες πριν την έναρξη επιστρέφεται το 50% του καταβεβλημένου ποσού. Για ακυρώσεις μετά το πέρας των 15 ημερών πριν την έναρξη, επιστρέφονται τα χρήματα μόνον με αντικατάσταση της θέσης από άλλον εκπαιδευόμενο με μέριμνα του προσώπου που ακυρώνει την συμμετοχή του.

Διαδικασία παραπόνων
Κάθε εκπαιδευόμενος μπορεί να εκφράσει οποιοδήποτε παράπονο ή δυσκολία του αναφορικά με την εκπαιδευτική διαδικασία. Αρχικά, ενημερώνεται ο Εκπαιδευτής χωρίς να διακόπτεται η διδασκαλία και, εφόσον κριθεί αναγκαίο από τον Εκπαιδευτή, το ζήτημα παραπέμπεται στη Διεύθυνση προς επίλυση και διευθέτηση.

3. Διασφάλιση της προστασίας προσωπικών δεδομένων και Δικαιώματα των υποκειμένων

Το SCHOOL OF TELECOMS, ως υπεύθυνο για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων διασφαλίζει τη συμμόρφωσή του με το εφαρμοστέο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας προσωπικών δεδομένων και δηλώνει ότι έχει τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια των δεδομένων και την προστασία τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, τυχαία απώλεια, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλη μορφή αθέμιτης επεξεργασίας. Τα υποκείμενα έχουν το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να ζητήσουν ενημέρωση σχετικά με τα δεδομένα που διατηρεί η Εταιρεία και τα αφορούν, όπως και να ζητήσουν την επικαιροποίηση, τη διαγραφή ή τη φορητότητά τους μεταξύ άλλων, λαμβάνοντας υπόψη ότι τυχόν διαγραφή μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία παροχής υπηρεσιών. Επιπλέον, τα υποκείμενα δικαιούνται σε ανάκληση συγκατάθεσης και όλα τα δικαιώματα ασκούνται ανέξοδα επικοινωνώντας στο info@sot.gr με τον τίτλο «Privacy» και απαντώνται εντός 30 ημερών.

Χρόνος και Τρόπος Διατήρησης

Τα παραπάνω στοιχεία διατηρούνται στο Κέντρο σε ηλεκτρονικό και φυσικό αρχείο για όσο χρόνο είναι απαραίτητος για την εκτέλεση των συμβατικών του υποχρεώσεων απέναντι στα υποκείμενα και για την ομαλή εξέλιξη των συμβατικών σχέσεων, όπως και για όσο χρόνο είναι απαραίτητος για τη συμμόρφωση της Εταιρείας με νόμιμες υποχρεώσεις, όπως για παράδειγμα είναι οι φορολογικές.

Διαδικασία Αξιολόγησης των προγραμμάτων μη τυπικής εκπαίδευσης ενηλίκων.
Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι συμπληρώνουν φόρμες αξιολόγησης. Η αξιολογήσεις αυτές γίνονται με σκοπό βελτιωτικές παρεμβάσεις.

4. Αποποίηση Ευθύνης
Το SCHOOL OF TELECOMS υλοποιεί προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης με σκοπό την απόκτηση εξειδικευμένης γνώσης και επιδεξιοτήτων. Το SCHOOL OF TELECOMS, οι αντιπρόσωποι, οι εκπαιδευτές, το προσωπικό ή οι υπεργολάβοι του και γενικά οποιοσδήποτε ενεργεί εξ ονόματός του, δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη και δεν εγγυώνται για τον τρόπο, την ορθότητα και την πληρότητα που θα χρησιμοποιήσουν οι απόφοιτοι τις γνώσεις και τις δεξιότητες αυτές κατά τη διάρκεια και μετά την εκπαίδευσή τους. Ούτε η Εταιρεία ούτε οποιοδήποτε πρόσωπο ενεργεί εξ ονόματός του φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για την ενδεχόμενη χρήση των γνώσεων που αποκτώνται στα πλαίσια των προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και επανακατάρτισης ενηλίκων που παρέχονται από την Εταιρεία. Σε κάθε περίπτωση, αποκλείεται ρητά η έγερση οποιωνδήποτε αξιώσεων έναντι του SCHOOL OF TELECOMS σχετικά με ζημιές υλικής ή ηθικής φύσεως που μπορεί να προκληθούν από τη χρήση, τη μη χρήση ή τον λανθασμένο ή μη ενδεδειγμένο τρόπο χρήσης των γνώσεων και των δεξιοτήτων αυτών από τους αποφοίτους κατά ή μετά την εκπαίδευσή τους και ασχέτως της ολοκλήρωσης της εκπαίδευσής τους για οποιονδήποτε λόγο.

Αποκλείεται ρητά κάθε αξίωση που τυχόν έχουν ή μπορεί να έχουν οι εκπαιδευόμενοι στο μέλλον κατά της Εταιρείας, καθώς και των διευθυνόντων, των στελεχών, των υπαλλήλων, των εκπαιδευτών, τυχόν ανεξάρτητων συμβαλλόμενων, των αντιπροσώπων, τυχόν διαδόχων και εκδοχέων του για οποιαδήποτε και κάθε ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια, ζημιά ή δαπάνη τους ως αποτέλεσμα της συμμετοχής τους στα εκπαιδευτικά προγράμματα του SCHOOL OF TELECOMS και τις δραστηριότητες που προσφέρουν αυτά, οφειλόμενη σε οποιονδήποτε λόγο, συμπεριλαμβανομένης της αμέλειας, της παραβίασης του συμφωνητικού ή της παραβίασης οποιασδήποτε άλλης νομικής υποχρέωσης ή άλλης υποχρέωσης γενικά.

Γενικά, η Εταιρεία, οι εκπαιδευτές, οι εργαζόμενοι, οι αντιπρόσωποι ή υπεργολάβοι του και γενικά όποιος ενεργεί εξ ονόματός του, δεν ευθύνονται κατά το μέγιστο επιτρεπόμενο από το νόμο βαθμό για οιαδήποτε άμεση, έμμεση, ειδική, περαιτέρω, ζημία, ποινικές ρήτρες ή αποζημίωση παραδειγματικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένων των διαφυγόντων κερδών, που προκύπτουν ενδεικτικά από: (i) τυχόν λανθασμένη ή μη ενδεδειγμένη χρήση των γνώσεων εκ μέρους των εκπαιδευόμενων ή αποφοίτων, (ii) τις παρεχόμενες από την Ιστοσελίδα του ή μέσω αυτής πληροφορίες, (iii) την υποκλοπή ή αλλοίωση των γνώσεων και πληροφοριών, (iv) τη λειτουργία ή τη μη διαθεσιμότητα της Εταιρείας, (v) από σχετικές αξιώσεις τρίτων. Το SCHOOL OF TELECOMS δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη και δεν εγγυάται για την ορθότητα, την πληρότητα και την επικαιρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στην Ιστοσελίδα του.

Το SCHOOL OF TELECOMS δεν ευθύνεται επίσης για οποιουδήποτε είδους ζημιές που θα μπορούσαν να προκύψουν από ατυχήματα που τυχόν προξενηθούν σε εκπαιδευόμενους ή/και άλλους επισκέπτες στους χώρους του.

Το SCHOOL OF TELECOMS διατηρεί το άνευ όρων δικαίωμα να μεταβιβάζει ή να εκχωρεί κάθε δικαίωμα ή υποχρέωση που απορρέει τις εν ισχύ συμβατικές σχέσεις του σε τρίτα πρόσωπα, φυσικά νομικά, με αποκλειστικό σκοπό την εκπλήρωση των συμβατικών όρων και σκοπών, χωρίς αυτοί να μεταβάλλονται. Τούτο θα συμβεί και σε περίπτωση υποκατάστασης, που δύναται να συντελεστεί με απορρόφηση ή με ενσωμάτωση ή με σύσταση νέου οργανισμού από/σε τρίτο πρόσωπο, φυσικό ή νομικό, και στην οποία νέα μορφή θα συμβάλλεται και η Εταιρεία, είτε ως εταίρος ή διαχειριστής είτε ως μέλος. Καμία τέτοια περίπτωση δεν θεμελιώνει δικαίωμα καταγγελίας στους αντισυμβαλλόμενους ούτε οποιουδήποτε είδους ενδοσυμβατική ή εξωσυμβατική ευθύνη του Κέντρου.

Ο παρών αποκλεισμός της ευθύνης ισχύει και προς όφελος των διοικητικών στελεχών και των εργαζομένων του SCHOOL OF TELECOMS.
Αποδοχή όρων
Με την εγγραφή τους στα προγράμματα και τα σεμινάρια του SCHOOL OF TELECOMS, όλοι οι εκπαιδευόμενοι αποδέχονται όλους τους όρους που περιλαμβάνονται στον παρόντα εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Κέντρου, οι οποίοι είναι δεσμευτικοί και καθίστανται αυτομάτως ουσιώδες και αναπόσπαστο μέρος της σύμβασης παροχής υπηρεσιών και συμπληρώνουν τους όρους του οικείου κάθε φορά ιδιωτικού συμφωνητικού. Το ίδιο ισχύει και για τους Εκπαιδευτές – συνεργάτες, όπως και για το Προσωπικό του.

Τροποποιήσεις Κανονισμός
Το Κέντρο διατηρεί ρητά το δικαίωμα να τροποποιήσει, βελτιώσει και συμπληρώσει τμήμα ή τμήματα ή/και το σύνολο του παρόντος Κανονισμού χωρίς καμία προειδοποίηση, καθώς το παρόν αντικατοπτρίζει τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο κατά τον χρόνο της σύνταξής του και ως εκ τούτου θα πρέπει να θεωρείται ως «ζωντανό εργαλείο» που επιδέχεται βελτιώσεις. Συνεπώς, το περιεχόμενό του μπορεί να υπόκειται εξ ορισμού σε τροποποιήσεις χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Κάθε τροποποίηση θα ισχύει από την έκδοσή της, η οποία θα προκύπτει από την οικεία ημερομηνία στην αρχή ή το τέλος του παρόντος.