ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΣ

FOA Certified CPCT Instructor

Professor of Electronic science (ASPETE), Electronics Engineer (ASPETE),
English Teacher, Broadband Mechanical.

Ο κ. Χατζηνικολάου Νίκος γεννημένος στην Αθήνα, Ελλάδα, το 1983 είναι ένας προσηλωμένος, αφοσιωμένος στους στόχους μηχανικός με ακαδημαϊκό υπόβαθρο στις τηλεπικοινωνίες καθώς και την εκπαίδευση.

Πάντα προσπαθεί να επεκτείνει τις γνώσεις του μέσω εκπαιδεύσεων και πιστοποιήσεων. Έχει συνεργαστεί με εργολάβους για λογαριασμό όλων των μεγάλων ιδιωτικών παροχών στην Ελλάδα.

Εκπαίδευση

Αποφοίτησε με πτυχίο Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών από τη ΑΣΠΑΙΤΕ (Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης).

Αντικείμενο Εργασίας

Εργάζεται από το 2009, μέσω εργολάβων, για όλους τους ISPs.

Βλαβοδιαχείριση τοπικών βρόγχων για εταιρικούς και οικιακούς πελάτες σε ADSL, VDSL, Isdn, Voip,FTTC, FTTH και σε μισθωμένα κυκλώματα σαν TAC Field.

Συνδυαστικά ραντεβού με τεχνικούς ΟΤΕ για περιπτώσεις βλαβων στο δίκτυο του χαλκού και με τεχνικούς ιδιωτικών παρόχων για βλάβες FTTx. Έχει στο ενεργητικό πάνω από 25.000 περιπτώσεις.

Από το 2009 είναι μέρος της ομάδας της Combotech που ενώνει το οπτικό δίκτυο της Forthnet με εταιρικούς πελάτες. (Interamerican, Bayer, Delta, Unisystems, HSBC, National Bank OF Greece, Orange, Verizon, LG, Samsung and more).

Αυτοψίες για FttH.

Άριστη γνώση Sumitomo και Fuikura splicers, Exfo OTDR-IOLM-OLTS. Άριστη γνώση τερματισμού Opticam prepolished connectors.

Επίσης διαθέτει εμπειρία σε πάνω από 2.000 εγκαταστάσεων σαν τεχνικός δορυφορικών υπηρεσιών. Έχει εμπειρία σαν ηλεκτρονικός στην εταιρία Top Vision (2008-2009) με αρμοδιότητα επισκευή και συναρμολόγηση μητρικών πλακετών για τοποθέτηση μέσα σε φωτεινές πινακίδες για ιδιώτες και κυβερνητικά έργα. Επίσης είναι αδειοδοτημένος να εγκαθιστά ράδιο-ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.

Δούλεψε σαν καθηγητής Αγγλικής γλώσσας σε φροντιστήριο εκμάθησης Ξένων γλωσσών (2004-2008).

Σεμινάρια

Παρακολούθησε σεμινάρια πάνω στη Μεθοδολογία της εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας,σε Ενήλικες κυρίως, στην Ελληνο-Αμερικάνικη ένωση.

Σκοπός σεμιναρίων ήταν η αποδοτικότερη μετάδοση της Αγγλικής γλώσσας στους μαθητές.

Πιστοποιήσεις και Άδειες

Έχει άδεια να διδάξει την Αγγλική γλώσσα από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πιστοποιημένος σε διάφορα τεχνολογικά πεδία.

  • CFOT (Certified Fiber Optics Technician,2019),
  • CPCT (Certified Premises Cabling Technician),
  • CPCT\ I  (Certified Premises Cabling Technician)- Instructor,
  • CCNA (Cisco Certified Network Associate, ID=CSC012731410), (προσεχώς CCNP Route certification,
  • Ολοκλήρωσε το πλήρες CCNP μάθημα στην INTERLEI training center), MTCNA (MikroTik Certified Network Associate, ID= 1607NA452),
  • Εξειδικευμένο σεμινάριο στο Project Management από το Ath/ TECH College,
  • Πιστοποίηση NOVA/satellite internet services (2010) FORTHNET SA,
  • Πιστοποιητικό παρακολούθησης Linux server administration (Red Hat) από την Hellas Network (2013).